LRCN International Labrador Database nu online!

Met trots kondigen wij aan dat de LRCN International Labrador Database nu online is. Nee, de database is nog niet compleet (en zal dat nooit zijn), maar bevat inmiddels al wel zo’n 80.000 Labradors uit de hele wereld.

Terwijl u de database nu al kunt verkennen, werken wij hard door aan de verbetering ervan. In de eerste plaats door dagelijks honden toe te voegen die zich nog niet in de database bevinden, maar ook door de overige informatie aan te vullen en te verbeteren.

Met het samenvoegen van verschillende databases (o.a. die van LabradorNet) moesten die databases worden gestroomlijnd. Een aantal databases bevatten slechts het geboortejaar van de honden, maar dat format werd door de nieuwe software niet geaccepteerd. Er moest een geboortedag en een geboortemaand aan worden toegevoegd, en omdat die doorgaans niet bekend waren, moesten wij gebruik maken van fictieve data. Een belangrijke taak is dus het corrigeren van deze data, en aan die taak wordt dagelijks gewerkt.

Een andere belangrijke eigenschap van een goede database is de aanwezigheid van gezondheidsuitslagen. Ook daar wordt momenteel hard aan gewerkt. Om de betrouwbaarheid van deze gegevens niet in gevaar te brengen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van officiële uitslagen, zoals die door kennel clubs en rasverenigingen zijn gepubliceerd.

Terwijl de werkzaamheden aan de database koortsachtig worden voortgezet, wensen wij u veel plezier met het verkennen van de database!

 

Plaats een reactie